top of page

Behandelingen

Op deze pagina kunt u informatie vinden over de diverse behandelingen waarvoor u bij Woefjes terecht kunt.
Wasservice

 

Mocht uw hond in een (modder)slot plonsen of indien u vindt dat uw hond onplezierig ruikt en u heeft thuis niet de mogelijkheid om uw hond te wassen of u heeft geen zin in haren en viezigheid in uw badkamer, dan kunt u bij Woefjes terecht. In de trimsalon wordt uw hond op professionele wijze en  met verzorgende shampoo gewassen en vervolgens met een krachtige waterblazer drooggeblazen. Ook indien uw hond op advies van de dierenarts gewassen moet worden met medicinale shampoo kunt u gebruik maken van de wasservice van Woefjes .

Hondentrimsalon Hoeksche Waard Woefjes
Puppy socialisatie

Wanneer u de trotse eigenaar wordt van een (nieuwe) pup moet u met veel dingen rekening houden, en uiteraard hoort vachtverzorging daar ook bij. Het is belangrijk daar vroeg mee te beginnen. Bij Woefjes kunt u terecht voor een puppysocialisatie; uw pup mag lekker rondsnuffelen in de trimsalon, op de trimtafel staan en ik laat hem/haar kennis maken met borstelen. Ook kijk ik de nageltjes na. Deze vroege gewenning zorgt voor minder stress in de toekomst. De puppysocialisatie is voor pups vanaf ongeveer 3 tot 6 maanden.

Vlooienbehandeling

 

Het kan voorkomen dat tijdens de behandeling van uw hond vlooien aan het licht komen die op uw hond aanwezig zijn. Bij de aanwezigheid van vlooien wordt uw hond behandeld met speciale vlooienshampoo om de aanwezige vlooien op de hond te doden. U wordt (indien gewenst) geinformeerd over  de mogelijkheden om de vlooien op de hond (5%) maar ook in de omgeving (95%) te behandelen. Vanwege de extra tijd en het gebruik van extra producten ben ik wel genoodzaakt hiervoor extra kosten in rekening te brengen.

Halen en brengen van uw hond

Bent u zelf niet in de gelegenheid om uw hond naar de trimsalon te brengen en/of op te halen, dan is het mogelijk dat ik uw hond ophaal en na de trimbeurt weer bij u thuis aflever. De auto die ik hiervoor gebruik is ingericht om honden te vervoeren met benches en aparte temperatuurregeling .Om de kosten en mogelijkheden hiervoor te bespreken neemt u gerust even contact met mij op.

Hondentrimsalon Hoeksche Waard Woefjes
Trimmen van uw hond

Afhankelijk van de vachtsoort van uw hond wordt bepaald welke trimtechniek voor uw hond van toepassing is. Verschillende trimtechnieken zijn plukken/strippen, knippen, effileren, inkorten en scheren of uiteraard een combinatie hiervan. Tijdens iedere trimbeurt worden (indien noodzakelijk) de nagels geknipt. Ook worden de honden gewassen met een verzorgende shampoo en drooggeblazen (behalve honden die geplukt worden).

Bad-en-blaasmethode

 

Deze methode wordt gebruikt om uw hond sneller door de rui heen te helpen en gefaseerd wolharen te doen loslaten. Uw hond wordt tijdens deze behandeling eerst uitgebreid gewassen. Als de wolharen aan vervanging toe zijn, is hun mantel niet meer gaaf; schubben staan open of zijn afgebroken waardoor ze water opzuigen tijdens de wasbeurt. De jongere, gavere haren nemen geen water op. Door een speciale shampoo te gebruiken, zuigt het beschadigde haar zich door de "lekkage" vol en wordt zwaar. Door vervolgens te blazen met een krachtige waterblazer, worden de haren op een hele haar-en huidvriendelijke manier uit de vacht verwijderd. Het kan nodig zijn deze behandeling na een aantal weken te herhalen om de iets jongere wolharen die tijdens de eerste behandeling zijn blijven zitten, te verwijderen.

Nagels knippen

Tijdens een trimbeurt bij Woefjes is het knippen van nagels inbegrepen. Het zijnageltje aan de voorpoot en bij sommige honden het hubertusklauwtje aan de achterpoot verdienen extra aandacht, omdat deze de grond niet raken en dus niet slijten. U kunt in de trimsalon ook terecht voor alleen het knippen van de nagels van uw hond.

Hondentrimsalon Hoeksche Waard Woefjes
  • Facebook Social Icon
bottom of page